Misyon Ve Vizyon Nedir ? Farklari Nelerdir?

Misyon Ve Vizyon Nedir ? Farkları Nelerdir?


Misyon ile vizyon nedir?Misyon ve Vizyon firmaların,kuruluşların,derneklerin,vakıfların hatta okulların amaçlarını,konumlarını ve hedeflerini bildiren kısa paragraflar'dır.

Misyon ve Vizyon bir kuruluş neden var olduğunu,hangi amaca hizmet ettiğini,ileride ne yapacağını Vizyon ve Misyon bildirgesi tanımlar.





Genellikle misyon ve misyon karıştırılır.Bende ilk başlarda karıştırıyordum fakat kısa bir açıklama sonrası bu kavramları öğrendim fakat bu konu ile net ve kesin açıklamalar bulamadığımdan misyon ve misyon nedir? aralarındaki farkların neler olduğunu anlattığım bu makalemi yazdım.Fakat bu kavramlar birbirlerinden çok farklıdır. Çoğu firma ve kuruluşlar için misyon ve vizyon olmazlardandır.Peki misyon ve misyon nedir? Aralarındaki Farklar Nelerdir ?


Misyon: Misyon firmaların,kuruluşların,derneklerin,vakıfların var oluş sebebin açıklayan bildirgedir.Kime hizmet ederiz?,amacımız nedir?,ileride hangi noktalara gelebiliriz gibi sorularının cevaplarıdır.


vizyon nedir



















Vizyon:  Vizyon firmaların,kuruluşların,derneklerin,vakıfların geleceğini hayal ettiği bildirgedir.Bir firmanın ilerde hangi konumda olacağını,gelecekte olabilecek gerçekçi hedefleri açıklar.Yani ileride ne olmk istiyoruz,hangi konumda olmak istiyoruz,amacımı ne? gibi soruların cevaplarıdır.

Aşağıda Türk Telekom'un Misyon ve Vizyon örnekleri vardır.bunlar şöyledir;


  • Şirketimizin varlık sebebini ve müşterilerimiz için hangi değerlerin üretildiğini tanımlayan MİSYON’umuz;

  • Müşteri odaklı entegre iletişim çözümleri sağlayarak her zaman ve her yerde müşterilerimize hızlı, kaliteli, ekonomik hizmetler sunmaktır.
  • Şirketimizin kurmak istediği geleceği ve Şirketimizin ulaşmayı amaçladığı noktayı ifade eden VİZYON’umuz ; 

    İletişimde müşterilerimizi geleceğe taşıyan en doğru adres olmaktır. 

Yorumlar