Dünynın İlk Elektirikli Süper Otomobili Dabuc Tomahawk

Dünyanın ilk elektrikli süper otomobili Dubuc Tomahawk



Kanada merkezli otomotiv girişimi Dubuc Motors, önümüzdeki yıl tamolarakelektirik ile çalışan araç üretmeyi amaç edindi
Dubuc Motos, 2013'te Amerikan yapımı Chevrolet Corvette motorunun kullanıldığı Tomahawk modelini müşterilerine sunmuştu.Süper otomobil olarak tanıtılan bu otomobil özellikle kuzey Amerika Birleşik Devletlerinde büyük etki yaratmıştı. Slash Gear'a bakılırsa bu alanda umduğunu bulamayan Dubuc, elektrikli otomobil üretimine geçerek, yeni gelişen bu alanda kendine bir yer edinmek istiyor.
Otomobil süper otomobil olunca kapıların yukarı doğru açılması da kaçınılmaz oluyor. Dubuc Motors'un amacı, Tesla'nın artık üretmediği Roadster modelinin yerini almak.
Araç süper otomobil olunca kapıların yukarı doğru açılması da kaçınılmaz oluyor. Dubuc Motors'un amacı, Tesla'nın artık üretmediği Roadster modelinin yerini almak.
Yeni Tomahawk modeli spor görünümünü koruyacak fakat şimdiki 2 koltuklu versiyonundan farklı olarak 4 koltuk barındıracak. Dubuc, ayrıca aracın ön ve arkasına yerleştirmeyi planladığı elektrikli motorlarla 4x4 şu demek oluyor ki 4 çeker sürüş vaat ediyor.
Üreticinin resmi sitesinden yapılan açıklamada yeni Tomahawk'ın maksimum hızının saatte 250 km ile sınırlandırılması planlanıyor. Fakat bu sınırlandırma performanstan ödün verileceği anlamına gelmiyor elbet. Zira hedeflenen 0-100 performansı 3 saniye. Aracın tam dolu batarya ile yaklaşık 480 km menzilinin olacağı düşünülüyor ki bu rakamlar Tesla Model S'in derhal derhal aynısı.

2017'de satışa sunulacak Dubuc Tomahawk'ın satış fiyatı $110,000 olacak. Otomobile öncelikli sahip olmak isteyenlerin $5000 depozito ödemesi gerekiyor.

Yorumlar