DMOZ Kapanıyor

DMOZ KAPANIYOR !

dmoz


Dmoz kapanıyor.Webmasterlerin bloglarını,web sitelerini kayıt edebilmek için yüzlerce lira harcadığı birçok makale tanıtım ve yazısı aldığı insanlar tarafından oluşturulmuş editörler aracılığı ile kategorilere ayrılmış olan büyük dizin sistemi DMOZ kapanıyor.

Webmasterler tanıtım yazısı,backlink,seo hizmetleri alırken bu hizmetleri aldığı sitenin DMOZ kaydı olup olmadığına önem veriyordu.Webmasterler DMOZ'un kapanmasından sonra site değerinin belirlenmesinde neye dikkat edeceği konusunda kafası karışmış durumda.

Peki DMOZ neden kapanıyor?Bu sorunun cevabını arama motorlarında aramak gerek sanırım.Çünkü webmasterler tarafından büyük öneme sahip olan dizin sistemi DMOZ'un webmasterler tarafından büyük ilgi görürken arama motorları tarafından pek dikkate alınmaması DMOZ'u kapanmaya zorlamış gözüküyor. 

DMOZ 14 Mart 2017 tarihinde kapanacağını açıklamış durumda.Bakalım önümüzdeki günlerde DMOZ'un yerini tutacak bir sistem kurulacak mı kurulacaksa hangi firma tarafından gerçekleştirilecek tüm webmasterler bu merak içerisinde.

Yorumlar