Samsung Galaxy Note 5 Sorunları

Çok kısa bir vakit evvelce Samsung Galaxy S6 Edge Plus ile aynı anda duyurulan Samsung’un şu an amacıyla en yeni telefonu olan Galaxy Note 5, çıkışının sonrasında çok kısa bir vakit geçmesine karşın hem işletim düzeneğinin getirdiği hem de üçüncü parti programlardan kaynaklanan birtakım problemler yaşamakta. Yeni bir aygıt olması sebebiyle de sosyal medya üzerinde, bu problemler ile alakalı çok çok bir çözüm bulunmamakta.

Biz de sizler amacıyla Galaxy Note 5’in birtakım problemlerine çözüm önerileri getirdik. Umarım aygıtınızla alakalı hiçbir problemle karşılaşmazsınız ama şayet karşılaşırsanız da çözümlerimiz işinize yarar. İşte o problemler ve çözüm önerilerimiz.

1. Galaxy Note 5 Wi-Fi Sorunu ve Çözümü

Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri

Gerek işletim sistemi gerekse de donanımsal birtakım problemlerden ötürü ara sıra Galaxy Note 5 aygıtında da birtakım modemlere bağlanmakta problem yaşayabiliyor. Bu problemleri ortadan kaldırmak ise çok basit. İşte çözümümüz.

Önce modeminizi sonrasında da aygıtınızı tekrardan başlatın. Wi-Fi seksiyonuna girerek bağlı bulunduğunuz modemin üstüne tıklayın ve sonrasında Unut sekmesini seçin. Daha sonra tekrardan şifrenizi girerek modeme bağlanmayı deneyin.
Ayarlara gidin ve Güç Tasarrufu modunu kapatın. Bu mod şarjınızın tükenmesini önlerken birtakım durumlarda de bağlantınızın kapanmasını sağlayabilir ve birtakım hallerde Wi-Fi açık olsa dahi veri akışınızı önleyebilir.
Sorununuz hala çözüme ulaşmadıysa ve aygıtınız internete bağlı gözüküyorsa o vakit Ayarlar >> Wi-Fi >> Bağlı bulunduğunuz modemin üstüne tıklayın ve Gelişmiş Ayarları seçin. Açılan sekmeden DNS adresinizi 4.2.2.2 ve 4.2.2.1 olarak değiştirin ve tekrardan bağlanmayı deneyin.
Eğer probleminiz hala düzelmediyse aygıtınızı fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.
2. Galaxy Note 5 Isınma Sorunu ve Çözümü

Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri

Neredeyse bütün akıllı aygıtlarda biraz da olsa ısınma bozukluğu yaşanabiliyor. Genellikle büyük prosedürcili ve çok çok özelliği olan aygıtlarda, yüksek çözünürlüklü görüntü yayınlayan aygıtlarda ve çoklu prosedür özelliğinin aktif bulunduğu telefonlarda bu problem gerektiğince sık görülmektedir. İşte çözümümüz.

Cihazınızı kapatın ve sonrasında Power (Açma/Kapama) tuşu ve Ses kısma tuşlarına aynı anda basarak Güvenli Mod‘da başlatın. Eğer bu moddayken ısınma bozukluğu yaşamıyorsanız, probleminiz aygıtınıza yüklediğiniz üçüncü parti programlardan kaynaklanıyor demektir. Bu programlardan kullanmadıklarınızı kaldırmanız aygıtınızı rahatlatabilir.
Cihazınızı şarjdayken kullanmanız da ısınma problemine namacıyla olabilir. Genellikle prosedürcinin üst kısımlarda bulunduğu aygıtlarda kamera bölgesi yoğunluklu olarak bir ısınma hissedebilirsiniz. Bu amaçla aygıtınızı olası bulunduğunca şarjdayken kullanmayın.
Aynı anda yüksek performans gerektiren prosedürler yapmayın.
Genellikle yüksek çözünürlük gerektiren oyunlar ile aynı anda müzik dinlemek ya da mesajlaşmak aygıtınızın ısınmasına namacıyla olur.
Kullanmadığınız prosese Wi-Fi, GPS, Bluetooth ve Mobil Veri gibi saniyeler ortamında yenileme yapan hizmetleri kapatın.
Elinizden geldiğince ekran parlaklığını düşük tutun ve yüksek çözünürlükteki ekran kağıtlarını kullanmaktan kaçının.
Eğer bütün şunlar hala probleminizi çözmediyse aygıtınızı servise vermenizi öneriyoruz.
3. Galaxy Note 5 Bluetooth Bağlanma Sorunu ve Çözümü

Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri

Her ne kadar dosya paylaşım programları bugünümüzde gerektiğince vakitgelen olarak kullanılsa da birtakım büyük ebatlı dosyaları gönderirken, internetten tasarruf sağlayabilmek adına Bluetooth bağlantısını kullanıyoruz. Genellikle son vakitlerde bağlantı hususu ile alakalı Lollipop sürümünde çoğu hata ile karşılaşılıyor. İşte çözümlerimiz.

İlk olarak aygıtınızı tekrardan başlatıp, eşleştirdiğiniz aygıtları unutarak tekrardan eşleştirmeyi deneyin.
Eğer probleminiz çözülmediyse, Ayarlar >> Uygulama Yöneticisi >> Hepsi >> Bluetooth Paylaşımı’na tıklayın. “Durdurmaya Zorla” opsiyonuna dokunun, sonrasında “Veriyi Sil” butonuna tıklayın ve aygıtınızı tekrardan başlatın. Bu prosedür probleminizi çözecektir.
Sorununuz tekrar de çözülmediyse, aygıtınızı fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.
4. Galaxy Note 5 Kapanma Sorunu ve Çözümü

Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri

Genellikle yeni aygıtlarda çok sık karşılaşılmasa da bilhassa hatalı kullanımlardan ya da birtakım zararlı programlardan ötürü aygıtınız kendini tekrardan başlatabilir. İşte çözümlerimiz.

Cihazınızı kapatın ve sonrasında Power (Açma/Kapama) tuşu ve Ses kısma tuşlarına aynı anda basarak Güvenli Mod’da başlatın. Eğer aygıtınızı bu şekilde tekrardan başlattıktan sonra kapanma bozukluğu yaşamıyorsanız, aygıtınızda var olan 3.parti zararlı bir program aygıtınızın tekrardan başlatılmasına namacıyla oluyordur. Uygulamalarınızın izinler kısmını inceleyerek zararlı bulunduğunu düşündüğünüz programlamayı siliniz.
Cihazınız düşme ve vuruşlere bağlı olarak da kapanma bozukluğu yaşıyor olabilir. Bu amaçla şayet aygıtınızın aldığını düşündüğünüz vuruş varsa en kısa vakitde bir teknik servise aygıtınızı göstermeniz gerekiyor.
Eğer aygıtınızı servise vermek istemiyorsanız ve probleminizin yazılımsal bulunduğunu düşünüyorsanız aygıtınızı fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.
5. Galaxy Note 5 Donma – Performans Sorunu ve Çözümü

Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri

Her ne kadar yeni aygıtlarda çok sık karşılaşılmasa da, aygıtın kullanım vakitı arttıkça performans problemleri da oluşmaya devam eder. İşte aygıtınızı hızlandırabileceğini düşündüğümüz ve galaxy note 5 donma bozukluğu gibi problemlerin giderilmesini olası kılabilecek çözümlerimiz.

Mümkün bulunduğunca kullanmadığınız programları kaldırın ve kaldırdığınız programlara ait dosyaların telefonunuzdan silindiğine emin olun.
Aynı anda 2’den çok prosedür gerçekleştirmemeye çalışın, çünkü siz farkında olmasanız da telefonunuz arka planda onlarca prosedürü esasen gerçekleştiriyordur. Daha çoğu aygıtınızın donmasını sağlar.
Çıkış yaptığınız bütün programları vazife yöneticisinden sonlandırın.
Ekran animasyonlarını kapatarak aygıtınızı rahatlatın. Bunun amacıyla Ayarlar >> Sistem >> Cihaz Hakkında seksiyonuna girerek Yapım Numarası yazan yere Geliştirici Seçenekleri aktif imkan kadar tıklayın. Daha sonra  bir evvelceki menüye dönün ve Geliştirici Seçenekleri seksiyonuna girin. Çizim bölümünden Pencere animasyon ayarı, Geçiş animasyonu ölçeği ve Animatör vakit ölçeği bölümlerine tıklayarak Animasyon kapalı seçeneklerini işaretleyin ya da 0.5x dşayetini seçin.
S Voice programsının sıksık arka planda çalışmaması amacıyla sesli uyandırma özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun amacıyla; S Voice programsına giderek Menü tuşuna basılı tutun. Açılan menüde, Settings opsiyonuna tıklayın, sonrasında Voice wake-up opsiyonuna girerek kapatın. Daha sonra derhal altındaki Open via home key opsiyonunun işaretini kaldırın.
6. Galaxy Note 5 Batarya Sorunu ve Çözümü

Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri

Genellikle arka kapağın açılmaması, son vakitlerde gerektiğince sık karşılaştığımız batarya şişmeleri amacıyla tedbir alamamamız manasına geliyor. Bu da her ne kadar telefonumuz amacıyla olsa da aynı vakitte bizim amacıyla çok büyük bir tehlike oluşturabiliyor. İşte bataryanızdaki problemleri giderebilmeniz ve aygıtınızı daha uzun vakitlerde şişme olmadan sıhhatli bir şekilde kullanabilmeniz amacıyla tavsiyelerimiz.

Telefon bataryaları her ne kadar küçük olsalar da amacıyladeki kimyasallar ile çok büyük patlamalar ya da yangınlara namacıyla olabilir. Genellikle aygıtın kapağının da açılmaması, batarya şişmelerini denetim etmenizi imkanksız kılar.
Bu yüzden bilhassa Note 5 aygıtınıza, başka aygıtlarınızdan daha çok özen göstermeniz gerekiyor. Bataryanızın uzun yaşamlı olması ve şarjınızın daha yavaş tüketilmesi amacıyla olası bulunduğunca aygıtınızı şarjdayken kullanmamaya ilgi edin.
Cihazınızı şarjdayken kullanmak aynı anda hem batarya dolumu hem de boşaltımı yapılması demek, bu prosedür bataryanızın ömrünü kısaltır.
Telefonunuzu uyku saatlerinizde şarj edebilirsiniz. Böylece aygıtınız yalnızca şarj prosedürünü yapar ve zorlanmaz. Hem de telefon gece vakitınce şarjda bırakılmaz ibaresi de büyük bir yalandır. Yeni piller dbulunduğu vakit elektrik akımını durdurabilen bir yapıya sahiptir ve telefonun şarjda beklemesinin hiçbir tehlikesi yoktur.
Telefonunuzu, ayda en az 2 kere 5 dakikalığına kapatın. Bu kapatma, aygıtınızdaki geçici problemleri onarırken pilinizin de dinlenmesini sağlayacaktır.
Telefonunuzu kapatmadan evvelce şarj yüzdesini denetim edin ve aygıtınızı açtığınız andaki şarj yüzdesiyle karşılaştırın. Eğer %10, %20 gibi düşüş ya da çıkışlar söz hususu ise bataryanız şişmiş olabilir. Böyle hallerde aygıtınızı en kısa vakitde bir teknik servise gösterin.
Üst maddede bahsettiğim düşüş ve artışlar gün ortamında de geçerlidir. Eğer aygıtınızın şarjı aniden %50den %30’a düşüyorsa ya da tam tersi çıkıyorsa, bunu da en yakın teknik servise göstermeniz ve pilinizi denetim ettirmeniz gerekir.
7. Galaxy Note 5 S Pen Sorunu ve Çözümü

Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Problem ve Çözümleri

Galaxy Note 5, başarılı dizaynıyla ilgileri çekmesinin yanı sıra S Pen dizaynında bir hata bulunduğu meydana çıktı. Üstelik bu hata, kullanıcıların biraz da olsa canını sıkacak gibi görünüyor. Bilindiği gibi evvelceki Note modellerinde S Pen, arka yönü daha geniş yapıldığından ötürü ters olarak yerine takılamıyordu. Fakat Note 5’in S Pen kalemi değişik yapısıyla ters bir şekilde girişine takılabiliyor ve öyle olunca da problem başlıyor. Kaleminiz hata sonucu ters takılmadan ötürü sıkıştıysa zorlamamalısınız, çünkü samimi kalem mekanizmasının zarar görmesine sebebiyet verilebilir.

Bir YouTube kullanıcısı, Galaxy Note 5 modelinde sıkışan S Pen kalemini mekanizmayı bozmadan ve telefona zarar vermeden nasıl çıkarabileceğinizi izah eden bir video hazırladı. Siz de telefonunuzda S Pen sıkışması yaşadıysanız bu tekniği deneyebilirsiniz.

Galaxy Note 5 S Pen Sorunu Çözüm Videosu



Güncelleme: Galaxy Note 5′lerde meydana gelen S Pen bozukluğu Samsung doğrulusunda resmi olarak çözüldü. Yeni aygıtlarında iç dizayn değişikliğine giden şirket, bundan bu tür kalemin ters takılsa bile aygıta zarar vermesinin önüne prosedürüş oldu.

Cihazınızı kullanırken hiçbir problemle karşılaşmamanızı diliyorum, fakat olur da bir probleminiz olursa, umarım çözümlerimiz size yardımcı olur.

Eğer yukarıdaki çözümlerin hiçbiri probleminiza yardımcı olamazsa, aygıtınızı servise gönderebilir ya da fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.

Galaxy Note 5’e ayarlar bölümünden nasıl reset atılır?

“Ayarlar”a gidin ve “Kişiselleştirme” sekmesine geçin.
Daha sonra bu sekmedeki “Yedekle ve Sıfırla” butonuna tıklayınız.
“Kişisel Veri” kısmının altındaki “Fabrika Ayarlarına Sıfırla” sekmesini seçin ve aygıtınızın ayarlarınızı sıfırlamasını bekleyin.
Galaxy Note 5’e arayüzden nasıl reset atılır?

Note 5’inizi açma/kapama tuşuna basarak kapayınız.
Anasayfa, ses açma ve açma/kapama (power) tuşlarına aynı anda basarak telefonunuzun açılmasını bekleyiniz.
Açılan ekranda ses kapama tuşu ile aşağıya inerek Factory Reset/Wipe Data yazısının üstüne gelin.
Açma/kapama (power) tuşuna basarak Factory Reset yazısına tıklamış olursunuz.
Yeni açılan menüde göreceğiniz bir sürü “no” yazısını geçerek tekrar ses kapa tuşu ile “yes” yazısının üstüne gelin.
Tekrardan açma/kapama (power) tuşuna basarak yes yazısına tıklamış olursunuz.
Daha sonra  aygıt sizi ilk görüldüğü sayfaya yönlendirecektir.
Yine ses kapama tuşu ile Reboot System yazısının üstüne gelin ve açma/kapama tuşu ile onaylayın.
Bu prosedürden sonra aygıtınız kısa bir vakit ortamında tekrardan başlatılacak ve fabrika ayarlarına geri dönmüş olacaktır.

Yorumlar